Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Bijplaatsen in Kanaleneiland

Logo https://hu.scrollytelling.io/bijplaatsen-in-kanaleneiland

Design Innovation Group vroeg namens de gemeente aan Creative Industries een oplossing voor bijplaatsen. Wat is nou het probleem en hoe kan dit opgelost worden?

Naar boven

Volledig scherm


Het plaatsen van afval naast of in de buurt van een afvalcontainer is een probleem in heel Utrecht. Dit bijplaatsen kent meerdere kanten, zoals de kant van de gemeente en de bewoner. In veel gevallen staan deze partijen loodrecht tegenover elkaar. Waar bewoners zich irriteren aan stinkende zakken op straat en volle containers, lopen de kosten hoog op voor de gemeente door het extra werk wat bijplaatsen hen oplevert.  

In Kanaleneiland blijkt dit probleem groter dan in de rest van Utrecht. Bewoners geven afvalinzameling in hun wijk een 5,6 op schaal van 10, blijkt uit de Utrecht wijkmonitor. Nergens in Utrecht ligt dit cijfer lager. Niet alleen het cijfer voor afvalinzameling ligt onder het stedelijk gemiddelde, ook het cijfer voor sociale cohesie, het algemene buurtoordeel en de staat van de openbare ruimte liggen onder dit gemiddelde. In Kanaleneiland is behoefte aan een oplossing, blijkt uit de cijfers en ons veldonderzoek.

Sluiten
Naar boven

Volledig scherm

Bewoners willen verandering van het afvalsysteem en verbetering van de leefomgeving, laten cijfers zien. Het afvalsysteem onderscheid vier afvalstromen: Groot grofvuil, klein grofvuil, restafval en papier. Restafval zorgt voor de grootste last bij bewoners, blijkt uit ons wijkonderzoek.

Naar een oplossing is vraag, echter geven bewoners wel aan dat de oplossing niet kunstzinnig moet zijn. Ze zijn sceptisch over effectiviteit van dit soort oplossingen door bijvoorbeeld vandalisme. De oplossing moet vooral eenvoudig zijn en geen extra tijd kosten. Ook geven bewoners aan bereid te zijn om zich in te zetten als zij beloond worden. 


Sluiten
Naar boven

Wij: Lisan, Michiel, Nicoline en Anke hebben een oplossing bedacht voor dit probleem. 

Naar boven

Schermafbeelding 2018 10 02 om 13.43.26
Volledig scherm

TRASHR. werkt als volgt:
Bewoners ontvangen een starterskit met daarin gratis vuilniszakken en een flyer. Wanneer zij netjes hun vuilniszakken in de afvalcontainer plaatsen krijgen zij gratis nieuwe als de rol op is. Aan de hand van de pasjes die nu al gebruikt worden zal bijgehouden worden hoe vaak er een zak in de container is geplaatst. De nieuwe rol kan opgehaald worden bij een door hen verkozen ophaalpunt in de wijk.

Schermafbeelding 2018 10 02 om 13.43.26
Sluiten
Naar boven

Volledig scherm

Op korte termijn zal bijplaatsing verminderen waardoor de hygiëne en het straatbeeld zullen verbeteren en zwerfafval zal verminderen. 
Op lange termijn bespaart de gemeente duizenden euro's. Door het bespaarde geld weer in de wijk te steken zal de leefbaarheid ook verbeteren op lange termijn.

Sluiten
Naar boven

TRASHR. levert bewoners van Kanaleneiland een dienst die door middel van gratis vuilniszakken bijplaatsen tegengaat. Hierdoor wordt de leefbaarheid in de wijk verbetert. TRASHR. bespaart geld voor zowel de gemeente als de bewoners, wat weer geïnvesteerd kan worden in de wijk.

Naar boven

Naar boven

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan