Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

De vrouwen voorop de motor

Logo https://hu.scrollytelling.io/de-vrouwelijke-motocrosser

Naar boven

Deze broer en zus delen beiden dezelfde passie, motorcross. In het dagelijks leven zijn Freek (22) en Shana (19) er vrijwel altijd mee bezig. Allebei beoefenen ze de sport op hoog niveau, waar ze dan ook hard voor trainen. Shana is daarbij een van de weinige vrouwen in deze sport, het overgrote deel van de beoefenaars is man. 

Naar boven
Naar boven

Rinze Bremmer over het aantal vrouwen in de motocross

Volledig scherm

Als secretaris binnen de Motocross Commissie van de KNMV is Rinze Bremmer bij alles wat met motocross te maken heeft betrokken. Wat denkt hij over het weinige aantal vrouwen in de sport?


Wat betekend de KNMV voor de motocrossers? 

"De KNMV, de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging, is de bond die de motorsport faciliteert. Dat doen we niet alleen bij de motocross maar ook voor allerlei andere motorsporten. Wij maken het mogelijk dat motorsport bedreven kan worden in Nederland." 

Is er een groot verschil tussen het aantal mannelijke en het aantal vrouwelijke motocrossers?
 

"Er zijn aanzienlijk meer mannen die crossen dan vrouwen. Ik heb het even nagekeken en zo’n vijf procent van alle licentiehouders is vrouw. Als je dat afzet tegen om en nabij de 10.000 motocrossers die er zijn in Nederland, dat daar vijf procent vrouw van is, dat is niet een groot aantal."  

Waar kan het aan liggen dat er meer mannelijke dan vrouwelijke motocrossers zijn?
 

"Dat heeft sowieso ook met aandacht te maken en beeldvorming. Als ik het even relateer op het voetbal, zie je dat de afgelopen jaren het vrouwenvoetbal steeds groter wordt omdat het veel meer maatschappelijk geaccepteerd is dat dat ook een vrouwensport is. Als je daar tien jaar geleden naar keek was het echt een mannensport. Misschien wordt er op dit moment ook wel zo naar de cross gekeken en hebben we meer aandacht, meer publiciteit en ook meer exposure voor de dames nodig, om duidelijk te maken dat het ook gewoon een sport voor vrouwen kan zijn."  

Is de sport moeilijker voor vrouwen door bepaalde factoren zoals bijvoorbeeld gewicht? 

"Ik ben zelf geen rijder dus ik kan daar niet volledig antwoord op geven, maar uiteindelijk, een vrouw zal wellicht qua fysiek onderdoen voor haar mannelijke collega’s, dat is ook niet vreemd. In principe moeten de vrouwen de machine ook op dezelfde manier behandelen en ook zo snel mogelijk over het circuit gaan. Daar zijn natuurlijk bepaalde technieken voor die een vrouw net zo goed kan toepassen als een man dat kan."  

Dus er zijn geen grote verschillen tussen een man en een vrouw die aan motocross doet?
 

"Nee, nee. Dat zal dan met name meer op het fysieke vlak zijn maar het rij technische, er zullen ook genoeg vrouwen zijn die rij technisch sterker zijn dan dat sommige mannelijke collega’s dat zijn."  

Rijden de vrouwen vaak tussen de mannen of zijn er veelal aparte klassen of competities voor alleen vrouwen?
 

"Er zijn wel aparte competities, we hebben een wereldkampioenschap die is eigenlijk alleen toegankelijk voor vrouwen. Daar wordt door alleen vrouwen in gereden. In Nederland, we hebben nog een andere federatie, de MON, die heeft ook een vrouwen of damesklasse. Die combineren ze dan bijvoorbeeld met een andere klasse, zoals de veteranen, dus ze worden wel apart geklasseerd maar op de wedstrijd rijden ze samen om ook een dag vulling te kunnen krijgen. Omdat er anders te weinig deelname is om die klassen zelfstandig te laten rijden. Als KNMV zijnde hebben we een jaartje of vijf, zes geleden een Open Nederlands Kampioenschap gehad, in principe onze hoogste competitie, ook voor dames. Alleen daar hadden we gewoon niet heel veel deelname in en ook met name het niveauverschil tussen de top en de rest van het veld was heel erg groot, waardoor we uiteindelijk de keuze hebben gemaakt om daar niet mee verder te gaan. De dames die uiteindelijk bij de KNMV competitie rijden, die kiezen ervoor om gewoon in hun klasse te rijden waar ook gewoon mannen in rijden."  

Hoe ziet u de toekomst voor vrouwelijke motocrossers voor zich?
 

"We hebben een aantal rijdsters die op WK niveau het gewoon heel erg goed doen. We hebben ook een aantal dames die vanuit de jeugd nu doorstoten. Ik denk dat dames die bij de KNMV, of meiden in dit geval, altijd tussen de jongens hebben gereden en die zullen daar toch uiteindelijk weer sterker uitkomen dan wanneer ze alleen met andere meisjes hebben gereden, want het gaat er soms ook wat ruwer en feller aan toe. Het zou best kunnen zijn dat ze uiteindelijk daarmee een hoger niveau halen dan als ze in het dames motocross internationaal gaan deelnemen. Ik denk wel dat er in principe, als je ziet dat vijf procent op dit moment licentiehouder is, is daar gewoon nog heel veel potentie. Dus ik denk niet dat het minder zal worden, ik denk het alleen een goede vraag is; hoeveel tijd gaat eroverheen."


Hieronder vind je een duidelijk overzicht van het aantal vrouwelijke, tegenover het aantal mannelijke licentiehouders bij de KNMV. Scroll snel verder!

Sluiten
Naar boven

KNMV licentiehouders

Licentiehouders 3
Volledig scherm

In de afgelopen jaren zijn er iets meer vrouwelijke motocrossers bijgekomen. Toch zijn het er altijd nog heel weinig in verhouding met het aantal mannen. Nog geen zes procent is vrouw, zoals ook Rinze Bremmer hierboven vertelde. 

Licentiehouders 3
Sluiten
Naar boven
0:00
/
0:00
Start audio

Freek en Shana van der Vlist over hun ervaring binnen motocross en over het aantal vrouwen binnen de sport.


Geluid aan en afspelen maar!

Naar boven

"Als je op de motor zit weet je waar je het voor doet."

Img 4622
Volledig scherm

Lara de Kruif (17) doet al aan motocross sinds ze acht jaar was. Haar dagelijkse leven bestaat uit veel trainen tussen haar opleiding door. Ondanks verschillende crashes en blessures blijft ze de drive hebben om door te gaan. 


Waarom ben je er mee begonnen? 

“Mijn moeder wilde het vroeger altijd en zij mocht het nooit, ook omdat het een dure sport was. Op een gegeven moment heeft ze gezegd dat m’n broertje ermee moest beginnen dus daar is het eigenlijk mee begonnen. Toen begon ik het ook leuk te vinden en ben ik het ook gaan doen.”  

Hoeveel wedstrijden heb je al gereden?
 

“Ongeveer vijftien dit jaar. De Nederlandse Kampioenschappen en dit jaar heb ik een wereldkampioenschap gereden.”  

Rijd je tijdens wedstrijden vaak tussen de vrouwen of tussen de mannen?
 

“Bij de Nederlandse kampioenwedstrijden, daar rijd ik wel bij de jongens. Bij de wereldkampioenschappen heb je eigenlijk alleen de vrouwenklasse.”  

Geef je voorkeur aan het rijden tussen mannen of vrouwen?
 

“Tussen de jongens leer je meer. Dan rijd je vaak achteraan omdat ze harder gaan en ja, jongens hebben veel meer kracht dan meiden. Daarom is het beter als je tussen de dames rijdt want dat is gewoon gelijk, dan is het wie het hardste traint, die wint. Maar het maakt eigenlijk niet veel verschil.” 

Hoe zie jij de toekomst van vrouwen in deze sport voor je?
 

“Op het moment is het wel aardig maar het kost ook veel geld. Dan haken de meeste toch ook af met de sport, die dat niet meer kunnen betalen. Of veel blessures, dat ze bang zijn geworden. Op het moment loopt het wel.” 

Zou je jonge meiden de sport aanraden?
 

“Ik zou er wel goed over nadenken of je zin hebt om veel te gaan trainen. Motocross kan niet iedereen, je moet ook niet bang zijn. Dus ik weet niet of iedereen dat kan.”  

Wat voor grote dingen zitten er voor jou nog aan te komen?
 

“De TT-wedstrijd in Assen, het wereldkampioenschap dames. Daar zijn we wel voor aan het trainen. Zware banen rijden vooral, dat je dat goed kunt, voor Assen zeg maar.”  

Hoe zie jij je eigen toekomst in de sport voor je?
 

“Durf ik eigenlijk niet te zeggen, ik weet het niet. Ik wil ook graag werken, dat vind ik ook belangrijk zodat je natuurlijk ook gewoon geld hebt. Als je sport op hoog niveau doet, kan dat niet. Ik ben altijd druk met mijn make-up, dus schoonheidsspecialist die kan op. Dat is weer totaal iets anders dan motocross. Ik doe nu dan een BBO Opleiding op school, werken en leren. Dat is wel aangepast op mijn trainingen.”

Img 4622
Sluiten
Naar boven

De vier geïnterviewden lijken het met elkaar eens te zijn. De sport is niet per se veel moeilijker voor vrouwen en zou door meerdere beoefent moeten worden. Het lijkt populairder te worden onder deze groep, maar het zal nog lang duren voordat het aantal vrouwen enigszins gelijkstaat aan het aantal mannen. 

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan