Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Esport: Topsport van de nieuwe generatie

Logo https://hu.scrollytelling.io/esports-delano-seliman

Naar boven
Naar boven
Naar boven
Naar boven
Naar boven
0:00
/
0:00
Start audio

Het toernooi is begonnen en er hangt een opgetogen sfeer in de Esport Game Arena. Naast Jesse doen er nog 11 andere speler mee. De competitie hanteert een  'best out of 5'  systeem. Dat betekent dat een speler drie games moet winnen om door te mogen naar de volgende ronde.

Ready, set, go!

Jesse begint met een zelfverzekerd gevoel aan het toernooi. Tijdens het toernooi noteert Jesse alle handelingen van zijn tegenstander in een notitieboekje. "Zo kan ik bijhouden welke kaarten de tegenstander heeft gebruikt. Dat is belangrijke informatie voor mijn eigen tactiek" vertelt Jesse. Het begin van de eerste set loopt soepel. Jesse weet twee games te winnen, maar de tegenstander weet terug te komen. Uiteindelijk weet Jesse in de beslissende game de controle weer te pakken, waardoor hij uiteindelijk de game wint en door mag naar de volgende ronde. De set eindigt met 3-2 in het voordeel van Jesse.

Set 2
In de eerste ronde van de tweede set weet Jesse een overtuigende overwinning neer te zetten. In de ronde daarna gaat er van alles fout aan de kant van Jesse, waardoor hij gedwongen is de game op te geven. In ronde drie is Jesse terug en maakt hij gehakt van zijn tegenstander. Ook in ronde vier is de sterspeler van Team Echo Zule te sterk voor zijn tegenstander. Jesse wint de set met  3-1.Naar boven
0:00
/
0:00
Start audio

Set 3: Kwartfinale
De derde set verloopt net als de eerste set moeizaam voor Jesse. De eerste twee rondes heeft hij geen antwoord op zijn tegenstander, waardoor hij een 0-2 achterstand op loopt. In de daaropvolgende games weet Jesse weer terug te komen en verslaat hij zijn tegenstander met een score van 3-2. 

Set 4: Halve finale
Zo moeilijk als de kwart finale was, zo makkelijk is de halve finale. Jesse vaagt zijn tegenstander met 3-0 weg. Niets staat de fanatieke esporter nog in de weg. 

Set 5: Finale
Het is zo ver. Het moment van de waarheid is aangebroken. Jesse en zijn tegenstander nemen plaats op het grote podium. Beiden schuiven zij aan achter de opgestelde computers. Alle ogen zijn op hen gericht. De laatste minuten Hearthstone van de dag zijn een feit. Wie gaat er met die felbegeerde prijs naar huis?

Minuten verstrijken en het zweet breekt langzaam maar zeker uit bij de fans van Jesse. 0-1.. 0-2?.. Het ziet er slecht uit voor de jonge fanatiekeling. Zijn tegenstander lijkt te sterk, maar Jesse slaat hard terug. Na een half uur staat de score weer gelijk, het is 2-2. Alles is nog mogelijk en de spannende finale match gaat van start. Kaarten vliegen in het rond, maar in wiens voordeel?  


Naar boven

Naar boven
Naar boven
0:00
/
0:00
Start video

Naar boven
Naar boven

Naar boven

Naar boven

Naar boven

Naar boven
Naar boven
Naar boven
Naar boven
Naar boven
Naar boven
Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan